Docenten

Chris

‘Waarom yoga? Omdat ik me er goed bij voel en het m’n leven makkelijker maakt,’ aldus Chris. Hij beoefent al sinds z’n 13e(!) yoga en wil zijn rijke ervaring delen met anderen, zodat zij hetzelfde ervaren. Daarom geeft hij les bij Yogashala. Zonder passie is er geen yoga, geen leven en geen liefde, aldus Chris. Zijn passie heeft alles te maken met zijn ervaring hoe het beoefenen van yoga je bewustzijn kan beïnvloeden, waardoor je dingen van meerdere kanten kan bekijken en de wereld steeds weer met een ‘open mind’ kan zien en beleven.
Chris is een gedreven docent. Hij doceert waar hij in gelooft en geniet ervan zijn passie te delen met een diversiteit aan mensen.

Voor Chris is Dynamic Yoga de basis van alle yoga die hij doceert. Deze methode zorgt ervoor dat yoga ‘yoga’ wordt, zonder zweverig tintje, maar als een – bijna technisch – fundament.

Inspiratie

Chris begon op zijn 13e met yoga, toentertijd met een boekje. Vanaf zijn 17e was er de mogelijkheid om lessen te volgen en selfpractice op te bouwen. In de lange yoga-weg die Chris volgde werd hij, onder meer, geïnspireerd door
– Godfrey Devereux; een intelligent yogadocent met de gave van het woord die Chris liet kennismaken met de oorsprong en uitvoering van yoga;
– Yogi Bhadjan; de man die Kundalini Yoga naar het Westen bracht en voor Chris ‘een echte yogi’ was;
– Paul en Suzee Grilley; Chris heeft enorm veel geleerd van deze Yin Yoga-docenten.

Naast het doceren van yoga in de Yogashala werkt Chris als massage therapeut en acupuncturist sinds 1988 in zijn praktijk ‘De Gouden Handen’.

Anke

Anke is een geboren docente die bij Yogashala alles geeft. “Door yoga ben ik in mijn kracht gekomen, dat gun ik anderen ook.”
De kennismaking met Chris betekende voor Anke ook een kennismaking met yoga. Maar pas tijdens een zeer emotionele periode van haar leven ontdekte zij de kracht ervan. “Yoga bleek voor mij een ‘tool for empowerment’. Het helpt mij om te relativeren en is een manier om mezelf te uiten.” Ook haar langgekoesterde wens om les te geven kreeg vorm door yoga.

Anke geeft zowel  groeps-  als  privélessen  in de Yogashala en is één van de weinige Senior Dynamic yoga docenten wereldwijd. Ze werkt altijd vanuit verbinding en weet o.a. daardoor intuïtief de juiste didactiek voor een les, of privélessen traject te kiezen. Vaak zegt ze niet wat iemand moet doen, nee, ze doet een uitnodiging tot het leren ontdekken van de eigen capaciteit van het lichaam. “Geen lichaam is hetzelfde en er is geen standaardprotocol van hoe je een houding of een beweging perfect doet.”

Inspiratie

Met name het één-op-één werken is voor Anke en onuitputtelijke bron van inspiratie, dit met name door de individuele benadering van elke klant. Dit verscherpt telkens opnieuw haar intuïtie en vermogen om een traject tot succes te maken. Ook collega-docent en partner Chris was voor Anke een grote inspiratiebron om te beginnen met yoga en het te blijven beoefenen. Daarnaast heeft ze, net als Chris, veel respect voor  Godfrey Devereux. De manier waarop hij het leven benadert, inspireert haar ondertussen al vele jaren want opende een geheel nieuwe en tegelijkertijd herkenbare dimensie voor haar.