Yin yoga

Yogashala den haag

Yin Yoga: het antwoord op een gestrest bestaan

Het is een intense en tegelijk rustgevende vorm van yoga. De manier waarop in deze vorm van yoga houdingen worden beoefend, maakt je gewrichten sterker en beweeglijker. Yin Yoga is een mooie tegenhanger van het moderne leven met z’n overdaad aan prikkels. Doordat je langere tijd in een houding blijft, kan je een meditatief en rustgevend effect ervaren: je geest verstilt. Die stilte, dat is misschien wel het meest kenmerkende van deze vorm van yoga.

Yin Yoga houdingen zijn vaak passief en worden lang aangehouden. Van 2 tot wel 5 minuten. Zo rek, stimuleer en versterk je bindweefsel, w.o. gewrichtsbanden en pezen. Het stimuleert ook opening en het laten ontstaan van een ruim gevoel in je lichaam, vooral rond de heupen, het heiligbeen en de rug. Het resultaat? Je beweegt makkelijker en je veerkracht verbetert.

Yin yoga @ Yogashala

Yin yoga kan op sommigen als een saaie vorm van yoga overkomen. Dit zal je in onze lessen niet snel overkomen want wij moedigen iedereen aan om continue houdingen op hun impact te onderzoeken. Zodat elke houding voor jou een optimaal resultaat zal brengen en het lichaam onder toepasselijke stress wordt gestimuleerd. Uiteindelijk haal je dus uit een houding wat erin zit – met integriteit en binnen jouw fysieke mogelijkheden en beperkingen.

Yin Yoga is een goede basis voor

  • beoefening van andere dynamische activiteiten, zoals een bepaalde sport of, bijvoorbeeld, Dynamic Yoga.
  • compensatie van langdurige en eenzijdige fysieke belasting zoals een zittende houding i.v.m. kantoorwerkzaamheden, autorijden, etc.
  • het voorkomen of verhelpen van rugklachten en andere klachten die je mobiliteit kunnen beperken.
  • langdurige, zittende meditatie.

Geschikt voor beginners

Yin Yoga is bijzonder geschikt voor yoga-beginners, omdat de houdingen niet moeilijk uit te leggen zijn. Daarom adviseren wij nieuwkomers in de Yogashala altijd om Yin Yoga te proberen. Je ervaart daarin snel wat yoga en ‘quiet practice’ voor je kunnen doen.
Kom gerust eens langs voor een proefles. Een introductie tot Yin yoga is mogelijk in de vorm van privélessen.