Yin yoga

Yogashala den haag

Yin Yoga: het antwoord op een gestrest bestaan

Velen ervaren deze vorm van yoga als intense en tegelijk rustgevend. Yin Yoga is een mooie tegenhanger van het moderne leven met z’n overdaad aan prikkels. Doordat je langere tijd in een houding blijft, kan je een meditatief en diepe rust brengend effect ervaren: je geest verstilt. Die stilte, dat is misschien wel het meest kenmerkende van deze vorm van yoga.

Beweeglijker, soepel en veerkrachtig

De manier waarop de yoga houdingen worden beoefend, maakt je gewrichten sterker en beweeglijker. Yin Yoga houdingen zijn grotendeels gekenmerkt door een relatieve passiviteit en worden lang aangehouden. Van 2 tot wel 5 minuten. Zo rek, stimuleer en versterk je bindweefsel, w.o. gewrichtsbanden en pezen. Het stimuleert ook ‘opening’ en het laten ontstaan van een ruim gevoel in je lichaam, vooral rond de heupen, het heiligbeen en de rug.

Het resultaat? Je beweegt makkelijker, voelt je soepeler en je veerkracht verbetert.

Maak er iets van!

Yin yoga kan op sommigen als een saaie vorm van yoga overkomen. Dit zal je in onze lessen niet snel overkomen want wij moedigen iedereen aan om continue houdingen op hun impact te onderzoeken. Tenslotte is yoga bedoeld om continue het lichaam waar te blijven nemen en te onderzoeken in hoeverre aanpassingen vóór het lichaam werken.  Zodat elke houding voor jou een optimaal resultaat zal brengen en het lichaam onder toepasselijke stress wordt gestimuleerd. Uiteindelijk haal je dus uit een houding wat erin zit – met integriteit en binnen jouw fysieke mogelijkheden en beperkingen.

Yin Yoga is een goede basis voor

– beoefening van andere dynamische activiteiten, zoals een bepaalde sport of, bijvoorbeeld, Dynamic Yoga
– compensatie van langdurige en eenzijdige fysieke belasting (zittende houding i.v.m. kantoorwerkzaamheden, autorijden)
– het voorkomen of verhelpen van rugklachten en andere klachten die je mobiliteit kunnen beperken
– langdurige, zittende meditatie.

Geschikt voor beginners

Yin Yoga is bijzonder geschikt voor yoga-beginners, omdat de houdingen niet moeilijk uit te leggen zijn. Daarom adviseren wij nieuwkomers altijd om Yin Yoga te proberen. Je ervaart daarin snel wat yoga en een ‘quiet practice’ voor je kunnen doen.

Proefles

Je bent altijd welkom om aan een wekelijkse les op proef deel te nemen. Kom naar de les met een ‘open mind’ en zonder speciale verwachtingen voor een pure indruk en een authentieke ervaring.

(Yin) Yoga Introductie

In een zorgvuldige en op jouw afgestemde introductie tot yoga in privélessen kunnen wij maatwerk leveren en een optimale uitkomst garanderen. Een waardevolle basis voor elke groepsles!