Kundalini yoga

Yogashala den haag

Kundalini yoga: intensief met grote impact

Het combineert krachtige, dynamische bewegingen vaak met de zogenaamde vuur-ademhaling. De impact op je lichaam, geest en bewustzijn kan groot zijn. De context van Kundalini Yoga zijn Kriya’s. Een Kriya is een yoga-houding, of een serie houdingen.

Elke Kriya heeft z’n eigen specifieke doel, zoals het tegengaan van stress of het bevorderen van de spijsvertering of de hormoonbalans. Daarnaast leiden Kriya’s tot verbetering van de algehele vitaliteit van je lijf en in het bijzonder tot:
– versterking van spieren
– vergroting van het uithoudingsvermogen
– verheldering van de geest
– versterking van het immuunsysteem
– verbetering van het vermogen met stress om te gaan
– verhoging van de flexibiliteit van de wervelkolom.

Bewustzijnsverandering

Kundalini Yoga kan snel je bewustzijn veranderen. Dit wordt gestimuleerd door de synthese van krachtige, dynamische bewegingen en een intense ademhaling met een grote impact op lichaam en geest. Daarom is het belangrijk dat Kundalini yogi’s op de geadviseerde tijd per houding binnen een Kriya of dynamische meditatie let en deze niet overschrijdt.

Creativiteit en ratio

Een flexibele wervelkolom vergroot je denkvermogen en maakt je creatiever. Hoe dat werkt? Door een flexibele ruggengraat wordt je hersenvloeistof gestimuleerd en dat heeft weer een positief effect op de balans tussen je linker- en rechterhersenhelft. De rechterhersenhelft staat voor de creativiteit, de linker voor de ratio; je vitaliteit als mens is gebaseerd op een gezonde balans van beide.

Algemeen advies

Kundalini Yoga vraagt veel kracht en de Kriya’s zijn soms ingewikkeld. Daarom is deze yoga-vorm in onze beleving in eerste instantie niet de meest geschikte yoga-vorm voor beginners, en ondanks dit nodigen wij iedereen wie geïnteresseerd is uit, om een les op proef mee te doen. Ervaren (Kundalini) yogi’s die Kundalini Yoga in de Yogashala willen ervaren of de impact ervan ontdekken, begroeten we graag in de lessen.

Proefles

Je bent altijd welkom om aan een wekelijkse les op proef deel te nemen. Kom naar de les met een ‘open mind’ en zonder speciale verwachtingen voor een pure indruk en een authentieke ervaring.

(Kundalini) Yoga Introductie

In een zorgvuldige en op jouw afgestemde introductie tot yoga in privélessen kunnen wij maatwerk leveren en een optimale uitkomst garanderen. Een gedegen basis voor het volgen van groepslessen!