Dynamic slow flow

Yogashala den haag

“What you see is what you get”

Ik geef precies wat de titel van de les belooft: “dynamic sequences presented in a slow flow”. Eenvoud is daarbij een mooie manier om de lesinhoud te versterken; het is dan ook één van mijn leidende principes die ik combineer met integriteit, zachtheid en nieuwsgierigheid om de betekenis van een yogabeoefening te versterken.

Dynamic slow flow berust op eenvoud in de vorm van

  • toegankelijke houdingen en variaties
  • duidelijke en doelgerichte instructies met een stap-voor-stap benadering
  • een zorgvuldig gekozen lesinhoud die is afgestemd op o.a. de lestijd (ochtend / avond) en de deelnemers.

Als je wilt versterken wat yoga voor je kan doen,  is herhaling de sleutel die leidt tot verdieping en belichaming. Dat vormt de basis voor  rust, ontspanning en plezier in je yogabeoefening.

Yoga voor bewustwording en verandering

In mijn lessen leg ik de focus  steeds opnieuw op bewustwording. Bewustwording is een proces en vraagt tijd: om het te leren, te verdiepen en een deel van je zijn te maken. Zodat je vanuit bewust-zijn kunt gaan leven.
Ook is het enkel door bewustwording dat verandering mogelijk is.

Ik maak deze keuze bewust omdat ik zowel bij mezelf als bij anderen observeer dat het dagelijks leven met onvermijdelijke routines onze waarneming kan laten vervlakken en ons ongevoelig kan maken. Velen leven, individueel en in contact met anderen, vanuit hun onbewuste deel. Ook leidt het leven in ons dichtbevolkte land en onze westerse cultuur al snel tot (overlevings)stress en daardoor tot mentale en fysieke spanning met alle gevolgen van dien. Elke vorm van spanning blokkeert bewustwording.

Het succesverhaal

Vertrouwen is de sleutel om een yogales betekenis te geven en tot een succes te maken.
Mijn lessen gaan over overgave, zijn met wat er is,  durven voelen,  loslaten van wat je niet dient en vooral wat anderen vinden van iets wat jou aangaat, en naar binnen keren in plaats van alert te blijven voor je omgeving. Al deze ingrediënten vragen om een gevoel van veiligheid. Zich ergens veilig voelen vraagt om vertrouwen.

Je bent van harte welkom in mijn groepslessen!
Anke

Yoga Introductie

In een zorgvuldige en op jouw afgestemde introductie tot yoga in privélessen kunnen wij maatwerk leveren en een optimale uitkomst garanderen. Een gedegen basis voor het volgen van groepslessen!

Proefles

Je bent altijd welkom om aan een wekelijkse les op proef deel te nemen. Kom naar de les met een ‘open mind’ en zonder speciale verwachtingen voor een pure indruk en een authentieke ervaring.