Yogastudio

Yogashala den haag

Welkom bij Yogashala!

Iemand zei ooit tegen ons dat bij Yogashala ‘mature yoga classes’ worden gegeven. Wij ervaren dit als een compliment omdat het de intentie verwoordt waarmee wij yogales geven. Een geweldig compliment, zowel voor diegene die het zo ervaren heeft, als ook voor ons.

Wij, Chris en Anke, leven al vele jaren met elkaar. Sinds 2006 zijn we ook zakenpartners. We koesteren Yogashala als een plek waar authenticiteit voorop staat. Daarom zijn we de enige leraren en nemen we de volledige verantwoordelijkheid voor de hoge kwaliteit van alle lessen. Chris begeleidt zijn yogalessen met het werken in zijn praktijk voor therapeutische massage, acupunctuur en yogatherapie. Anke begeleidt haar groepslessen met het geven van alle privé yogalessen, coachings en lerarenopleidingen waarbij ze de disciplines yoga combineert met haar vermogen om ‘lichamen te lezen’, actief luisteren en het toepassen van een systemische benadering van verzoeken en klachten van cliënten.

Chris: De lessen die ik geef, zijn bedoeld om fysiek, emotioneel en spiritueel een boost aan het leven van de mensen te geven, die naar onze studio komen. Daarbij maak ik gebruik van alle technieken zoals die bij de oorspronkelijke beoefening van Yoga geïntegreerd waren. Dit zijn Asana’s (fysieke houdingen en bewegingen), Pranayama (ademhalingsoefeningen, inclusieve mantra’s) en Meditatie (dynamisch en in stilte). Daarnaast geef ik informatie hoe je Yoga kunt integreren als onderdeel van een gezonde en vitale levensstijl.

Chris Ramkema

Anke: Mijn lessen geef ik vanuit de gedachte dat ze voldoen aan de verwachtingen van degene wie zichzelf serieus neemt en met yoga, in zijn volmaaktheid en als manier van in het leven staan, kennis wil maken. Ik presenteer yoga met de technieken asana, pranayama (incl. mantra’s) en meditatie (incl. mindfulness) – deze zijn allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden – als zelfreflectie en een kans voor bewustwording. En deel mijn ervaring van bewustwording als stapsgewijs proces, met zachtheid als rode draad en kracht, op weg naar harmonie, tevredenheid en geluk.

Anke Mein

Je vindt onze yogastudio aan de Ten Hovestraat 8 in het Haagse Statenkwartier. Locatie

“Yoga is a spiritual practice. It is a means of clarifying that which is, and expressing it directly, fully and harmoniously.”

– Godfrey Devereux; Hatha Yoga Breath by Breath