Privéles yoga

rondjegeel

 

Heb je, om welke reden dan ook, het liefst privéles yoga? Yogashala biedt één-op-één-begeleiding, die we helemaal toespitsen op jouw specifieke wensen en mogelijkheden.
Ben je niet zo’n groepsdier? Of heb je behoefte aan extra aandacht van een yogadocent? Tijdens een privésessie geven we je graag alle ruimte en aandacht die je nodig hebt.
Als je jouw favoriete yoga-stijl wilt beoefenen op een tijdstip en plaats die jou het beste uitkomt, kan privé-les een uitkomst zijn.
Als je extra begeleiding nodig hebt vanwege blessures, lichamelijke klachten of beperking is het verstandig privé-lessen te nemen. Yogashala docente Anke kan je gericht begeleiden en specifieke aanwijzingen geven, zodat yoga positief voor je gaat werken. Als je dat wilt kun je, in de meeste gevallen, na een aantal privé-lessen goed meekomen in onze reguliere groepslessen.

Pure aandacht

Privé-les betekent dat alle tijd en aandacht voor jou is en de inhoud van de les doeltreffend aan jouw vraag, klacht of verzoek zal voldoen. Daardoor zal het niveau van je yogabeoefening sneller op een hoger niveau komen. Of het helende effect sneller zijn werking laten zien. Er is immers alle tijd voor uitleg, om te verifiëren waarom iets gebeurt en om te leren voelen en waarnemen. Yoga is een continue verkenning en ontdekkingstocht, letterlijk en figuurlijk. Dat is een groeiproces, voor student èn docent.
Docent Anke heeft veel ervaring als privé-docente. “Het is erg mooi om zo’n groeiproces mee te maken. Ook voor mij, want je groeit samen op basis van mijn kennis en ervaring. Het meest bijzonder aan privé-les? Dat is de pure aandacht die je een student kunt geven. Dat maakt privé-les veel directer, intenser maar ook sensitiever dan een groepsles.”

Prijsoverzicht privélessen

Prijzen zijn gebaseerd op een duur van 60 en 90 minuten met Yogashala als leslocatie.

60 min les € 70,- (ook mogelijk met 2 personen: € 85,-)
90 min les € 98,- (ook mogelijk met 2 personen: € 115,-)
5 lessen van 60 min € 335,- (ook mogelijk met 2 personen: € 405,-)
5 lessen van 90 min € 468,- (ook mogelijk met 2 personen: € 560,-)

Een serie van 5 lessen moet vanaf de 1e les binnen 6 maanden worden gebruikt.

Andere leslocatie

In overleg kunnen privé-lessen ook op een andere locatie dan in de Yogashala plaatsvinden (omtrek van max 7,5 km). Daarvoor berekenen wij een meerprijs per les:
* van ma t/m vr per les additioneel € 20,-
* op za & zo per les additioneel € 25,-

Over de docente

Yogashala docente Anke verzorgt de meeste privé-lessen in de Yogashala. Zij heeft sinds 2005 een omvangrijke ervaring opgebouwd in het effectief onderwijzen van yoga. Ze heeft de gave om mensen zo aan te voelen dat op het juiste moment de juiste didactiek weet toe te passen. Dat verklaart wellicht haar passie voor het één-op-één-lesgeven.

Anke’s passie voor yoga, gezondheid en zelfgenezing is terug te vinden in haar directe en non-conventionele benadering van elk traject dat zij met een cliënt aangaat.
Wil je, voordat je besluit tot privé-les, eerst nader kennismaken? Dat kan natuurlijk. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Bel Anke – 06 237 387 51 – of mail naar info@yogashala.nl

In februari 2017 werd Anke geïnterviewd over Yogashala, haar yoga visie, het invullen van de privé yoga lessen en een aantal eraan gerelateerde onderwerpen. Het is een open en interessant interview om naar te luisteren! Deze link brengt je naar de homepage van onze website waar je de link naar de podcast kunt vinden.

Mogelijke inhoud privé-lessen

Hieronder vind je een aantal mogelijke invullingen voor privé-lessen. We passen de inhoud in overleg met jou aan aan jouw behoeften, mogelijkheden en wensen.

Werk en stress – ontspannen omgaan met een uitdagend beroepsleven

Vanuit ontspanning tot meer productiviteit komen

Velen van ons hebben te maken met druk en uitdagend werk dat stress en daaraan gerelateerde klachten met zich meebrengt. In deze privé-lessen richten we ons op stap-voor-stap-ontspanning. We gebruiken bewegingen en houdingen uit verschillende yoga-stijlen. Elke oefening is gericht op het (opnieuw leren van) ontspannen en (preventief) omgaan met stress. De docent stelt telkens opnieuw zorgvuldig een les samen, die past bij hoe de student zich voelt.

Het effectief beoefenen van yoga kan helpen om je (weer) energiek te voelen en om rustmomenten te ervaren. Zo kan uit een gevoel van spanning een gevoel van welzijn ontstaan. Het doel van deze lessen is dat je, n.a.v. de yoga-ervaringen, in je dagelijkse werk- en privé-leven vaker en makkelijker tot ontspanning komt.

De kracht van Yoga bij het herstellen van burn-out

Tussen in beweging komen en vermoeidheid ligt een dunne lijn.

Ontspanning en rust, dat is focus van deze speciale lessen. Een burn-out betekent vaak dat je minder fut hebt en dingen niet echt makkelijk opneemt. Daarom duurt een les niet langer dan 60 minuten en houden we de bewegingen simpel en toegankelijk. De oefeningen zijn ontspannend en tegelijk energie-opbouwend en aardend.

De lesinhoud zal per keer variëren. De docent stemt de inspanning af op hoe moe of energiek de cliënt zich die dag voelt en hoe de progressie in grote lijnen verloopt. We creëren in deze lessen bewust ruimte om te praten, als daar behoefte aan is. De docente zal in elk geval steeds om feedback vragen, zodat er een nauwe samenwerking met de beoefenaar kan ontstaan.

Freeing the Breath

Er bestaat niet zoiets als een verkeerde ademhaling.
Het ritme, de duur van in- en uitademing en een zachte of gespannen adem zijn een expressie van wat er in je leven gebeurt. Onze manier van leven kan stress en spanning met zich meebrengen, die we vaak moeilijk weer kwijt raken. Die spanning heeft weer invloed op de ademhaling en kan als onprettig ervaren worden.

Methodiek: Door yoga-houdingen af te wisselen met eenvoudige, repeterende bewegingen trigger je het lichaam om geleidelijk spanning los te laten. Zo kan er zachtheid en ruimte ontstaan, wat een gunstige uitwerking heeft op de ademhaling. De focus ligt op het aanreiken van ‘tools’ voor ontspanning, zodat deze in het dagelijks leven geïntegreerd kunnen worden. De onderdelen en gebruikte technieken in ‘Freeing the Breath’ zullen per les variëren zodat deze volledig de behoefte van de cliënt voldoen.

Verlichting van fysieke klachten

Beweging met aandacht, intentie en kennis bevordert genezing.
Als je een fysieke klacht of blessure hebt, ontstaat de neiging om het gekwetste lichaamsdeel te ontzien. Daarom richten we in deze les onze aandacht op het gehele lichaam, inclusief het deel waar pijn of ongemak zich manifesteert. Het doel is om het complete lijf in eenvoudige bewegingen en houdingen te integreren. Als het lichaam weer als een geheel ervaren wordt en het minder functionele lichaamsdeel optimaal wordt ondersteund, kan de kracht van genezen plaatsvinden.

Methodiek: Dit zijn echt privé-lessen op maat, waarin houdingen en bewegingen uit verschillende yoga-stijlen toegepast kunnen worden. De docent stelt elke les zorgvuldig samen, rekening houdend met de klacht, de progressie van genezing en de feedback van de cursist. Voorbeelden van fysieke klachten die voor deze les in aanmerking komen zijn o.a. beperkte bewegingsvrijheid in gewrichten (schouder, knie, pols, heup etc.), (onder)rugklachten en nekklachten.