Dynamic yoga

Yogashala den haag

Anke geeft alle Dynamic yoga lessen:

“De lessen bestaan grotendeels uit beweging, afgestemd op het ritme van de adem. Ze zijn een reis door en met het lichaam, waarbij de focus ligt op bewustwording. Dynamic Yoga is een subtiele verkenning van de relatie tussen beweging en stilte, deel en geheel, lichaam, geest en ziel.

Elke les is een directe, op eenvoud gebaseerde en liefdevolle ontdekkingstocht met lichaam en geest. Die beleef je stap-voor-stap door yogahoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie, met de nadruk op de houdingen. Herhaling is de sleutel die leidt tot verdieping en belichaming.

In beweging

De naam zegt het al: dynamisch gaat over beweging. Maar ook over stilte en luisteren.
In de lessen begeleid ik je met mijn kennis, ervaring en liefde voor yoga om:

  • houdingen veilig en effectief te beoefenen en stapsgewijs op te bouwen;
  • de sensaties in je lichaam te voelen;
  • je lichaam stapsgewijs opener, ruimer en veerkrachtiger te maken.

Integriteit in actie

Als je deze vorm van yoga regelmatig beoefent, nemen je flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen toe. Maar dat is zeker niet het belangrijkste. In essentie draait het erom te gaan bewegen met integriteit. Dat vraagt om o.a. sensitiviteit, eerlijkheid en openheid. Elke les biedt de mogelijkheid om het samenspel van actie en impact, ontspanning en transformatie, gedachte en gevoel waar te nemen.

Dynamic yoga is voor iedereen

Klassieke yogahoudingen zijn voor velen van ons niet zo makkelijk uit te voeren. Veilig yoga beoefenen betekent dan ook dat je aangepaste houdingen aanleert, die passen bij jouw lichaam en capaciteit. De stapsgewijze en individuele benadering in de lessen is daarop gericht.”

(Dynamic) Yoga Introductie

In een zorgvuldige en op jouw afgestemde introductie tot yoga in privélessen kunnen wij maatwerk leveren en een optimale uitkomst garanderen. Een gedegen basis voor het volgen van groepslessen!

Proefles

Je bent altijd welkom om aan een wekelijkse les op proef deel te nemen. Kom naar de les met een ‘open mind’ en zonder speciale verwachtingen voor een pure indruk en een authentieke ervaring.