Dynamic yoga

Yogashala den haag

Dynamic Yoga

is een actieve ontdekkingstocht voor je lichaam en je geest. Je groeit middels de ‘Dynamic yoga training method’ stap-voor-stap door yoga-houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie. De naam zegt het al: dynamische yoga gaat over beweging. Maar ook over stilte en luisteren. In Dynamic yoga lessen gaat het om:
– hoe je yoga (houdingen) veilig, effectief beoefent en stapsgewijs opbouwt,
– hoe je de sensaties in je lichaam beter aanvoelt,
– hoe je je lichaam ‘wakker maakt’ zodat het opent op de meest effectieve manier die mogelijk is.

Door Dynamic Yoga leer je de relatie begrijpen tussen beweging en stilte, deel en geheel, lichaam, geest en ziel.

Integriteit in actie

Als je regelmatig Dynamic Yoga beoefent, groei je in flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Maar dat is zeker niet het belangrijkste. De Dynamic Yoga-methode draait vooral om ‘integriteit in actie’. Dat betekent o.a. sensitiviteit, eerlijkheid en openheid. Door de houdingen, ademhalings- en meditatieoefeningen ontdek je formatie en transformatie, actie en beweging, waarneming en gevoel, cognitie en bewustzijn. Deze principes zijn toepasbaar bij het beoefenen van alle yoga-stijlen.

Dynamic yoga is voor iedereen

Klassieke yoga-houdingen zijn voor een heel aantal mensen moeilijk om uit te voeren. Veilig yoga beoefenen betekent dan ook dat je aangepaste houdingen aanleert, die passen bij jouw niveau en capaciteit. Dynamic Yoga is voor iedereen een goede opstap naar regelmatige, effectieve yoga-beoefening. Ook voor ervaren yogi’s blijft deze yoga-vorm een uitdaging en een verrijking. Dit is gebaseerd op de methodiek en benadering.

De kracht van de Dynamic yoga methode is te wijten aan de combinatie van zowel een interne als ook een externe dynamiek met alle elementen die daarbij toegepast worden. Deze elementen zijn, o.a., vinyasa, alignment, bandhas, adem en bewustzijn.

Yoga Introductiesessie

Yoga beoefenaars weten hoe leuk het is om je lichamelijke capaciteit te ontdekken, groei in kracht en flexibiliteit te stimuleren en ervoor te zorgen dat je je goed voelt – fysiek en emotioneel.

Wil je dat ook ervaren? Wij bieden regelmatig een introductiesessie aan zodat je een eerste indruk kunt krijgen!