Yogi’s aan het woord

rondjegeel

Yogashala Yogi’s aan het woord

Iedere Yogashala-bezoeker wie hier aan het woord komt, heeft een bijdrage aan het fotomateriaal van deze website geleverd. Daarvoor onze hartelijke dank! Chris & Anke

Annemieke Vink – “Door yoga leer ik over mijn ‘zijn’”
Yoga is voor mij iets vanzelfsprekends geworden. Aandacht geven aan wat er is en bijstellen indien nodig. Door Yoga leer ik over mijn ‘zijn’, zoek mijn grenzen en leer te accepteren. Anke & Chris spelen hier haarfijn op in.
Een deel van de foto’s op deze website is gemaakt door Annemieke: “Het was mooi om medeyogi’s te mogen fotograferen en zo de schoonheid en de kracht die zij uitstralen in beeld te brengen.”

Lenneke Pijtak – “Onwijs lekker om te doen”
Ik houd van yoga omdat ik dan even alles van mij afzetten! Het helpt mij aan een goede conditie en ik vind het onwijs lekker om te doen. Yogashala biedt verschillende yoga-vormen aan en dat spreekt mij aan. Ook vind ik het leuk dat hier de meest verschillende mensen uit de meest verschillende landen komen. Ik weet dat ik hier veilig in een houding gebracht wordt en waardeer alle correcties en aanwijzingen van de docenten.
Een deel van de foto’s op deze website is gemaakt door Lenneke.

Robin Witteman – “De lessen bij Yogashala zijn gevarieerder”
Ik begon ooit aan yoga met power-yoga-lessen in Rotterdam. De lessen hier bij Yogashala zijn veel gevarieerder, geven mij meer rust in mijn hoofd en een goed gevoel na afloop van elke les. Elke les draait echt om yoga; daarnaast voel ik mij uitgedaagd maar nooit ‘gepusht’. Die autorit van 20 minuten heb ik er graag voor over!

Mariska – “Respect voor ieder individueel lichaam”
Ik doe aan yoga omdat het balance in mijn leven brengt. Ik beoefen Ashtanga Yoga bij Yogashala en waardeer enorm hoe Anke dit begeleidt: niet rigide, maar in de vorm van maatwerk. Zij heeft respect voor ieder individueel lichaam.

Yuen Yee – “Ik voel me thuis bij Yogashala”
Ik doe aan yoga omdat ik het heerlijk vind om mijn lichaam te voelen. Mijn lichaam vertelt op deze manier zo veel! Yogashala docenten Chris & Anke hebben zo een fijne benadering van yoga, dat ik nooit de behoefte heb gevoeld om ergens anders yoga-lessen te volgen. Ik voel me thuis bij Yogashala en hun manier van kijken naar het lichaam past bij mij.

Monica Dragne – “More balance in my life”
I started practicing yoga out of a medical context. Besides that I was looking for more balance in my life: balance of mind and body, to let them merge into one.

Carolien Steenbergen – “Deze bewuste vorm van yoga heb ik nergens anders gevonden”
Ik doe aan yoga omdat ik het gevoel van ‘in meditatie zijn’ enorm fijn vind. Yoga kan me daar brengen. De lessen bij Yogashala bestaan uit de meest zachte en bewuste vorm van yoga die ik tot nu toe nergens anders heb gevonden. Het leren voelen staat hier op no. 1! Zelf geef ik ondertussen ook Dynamic Yoga-les bij Yogashala en met deze foto’s kunnen we iets uit dragen van wat yoga bij Yogashala inhoudt. Het heeft zeker ook iets tegenstrijdigs omdat het eigenlijk bij yoga niet gaat om hoe het eruit ziet!

Marcella Dean – “I respect the quality and sincerity of Yogashala”
Yoga is part of who I am. My daily yoga practice covers all parts of my being; i.e. emotional, physical, spiritual and intellectual. I regularly practice and teach at Yogashala because I respect the quality and sincerity of Anke’s and Chris’ practice and how they present their yoga teachings at Yogashala.

Gregor Walz – “Ze laten goed de details zien, zodat er verdieping kan zijn”
Ik doe heel graag aan yoga; ik heb er plezier van en zin in! Ik kies voor Yogashala is vanwege de mix van fysieke activiteit en meditatie die hier wordt aangeboden. Chris & Anke zijn heel kundig en weten waar zij het over hebben. Ze laten goed de details van elke houding zien zodat er verdieping kan zijn. Zodoende begeleiden zij mij in mijn yoga-ontwikkeling.

Brigitte Autin – “Yoga is kind of drug: once you start, you can’t stop!”
Yoga makes me and my mind & body feel good! It helps me to find a perfect balance; it’s a kind of a drug: once you start, you can’t stop yoga! I like the way Anke teaches. She is very generous. She challenges us but the practice then is still safe. She makes us aware of our bodies, encourages us to challenge ourselves. Despite all that there is no competition, and that just all makes sense to me.

Petra Schmitt – “Yoga helpt me telkens weer van mijn rugproblemen af”
Ik doe aan yoga voor mijn lichaam en ziel, om te kunnen ontspannen en fysiek bezig te zijn. Het helpt mij ook telkens weer om van mijn rugproblemen af te komen, deze heb ik af en toe. Dat ik bij Yogashala lessen volg, is ‘destiny’: vanaf de eerste keer dat ik de studio binnen liep, heb ik mij hier thuis gevoeld! Je komt, je volgt de les en je gaat weer. Dit is precies wat mij bij past.

Anamaria Suciu – “Ik heb geleerd van stilte en stil zijn te genieten”
Yoga is vanaf het begin een uitdaging voor mij! Ik heb een ‘yang’ persoon – sporten met een explosief karakter ligt mij het beste. Ik volg al een tijd Yin Yoga-lessen en heb geleerd van de stilte en het stil zijn in de houdingen te genieten. Het luisteren naar mijn lichaam helpt mij erbij. Mijn zoektocht naar een studio die bij mij past was lang. Chris & Anke stralen voor mij vertrouwen uit en passen bij mij. Ik krijg bij hen antwoord op de vragen die ik heb en ik waardeer hun kennis en ervaring.

Annette Pronk – “Chris en Anke geven fijne lessen die lekker voelen”
Yoga is gewoon lekker om te doen! Helemaal omdat ik zittend werk doe en zonder yoga last van mijn lijf krijg. Chris en Anke geven fijne lessen die lekker voelen. Ook ervaar ik in de lessen dat zij veel kennis van het menselijk lichaam hebben en dat kan ik zeer waarderen. Op de foto gaan is niet mijn eerste keuze maar het is leuk om soms iets te doen wat buiten mijn ‘comfort zone’ ligt!

Amarens Felperlaan – “Ik houd van de holistische benadering die Yogashala toepast”
Yoga is al jaren deel van mijn leven want ik houd ervan mijn kracht te voelen, mezelf uit te dagen en daar een kick van te krijgen! Ik gebruik mijn hele lijf en elk spiertje. Ik ervaar yoga als grensoverschrijdend en ontspannend en het geeft mij zelfverzekerdheid. Ik houd van de holistische benadering die Yogashala toepast. De lessen zijn voor mij deel van mijn levensstijl en een rustpunt in elke drukke week. Wanneer ik een keer oversla, kan mijn lijf meteen met een klacht reageren. En daar zit ik niet op te wachten, vandaar dat ik er, als het even kan, elke week ben!

Sophie Creux – “I hope I can continue practicing yoga untill I’m 90 years old!”
Yoga makes me feel good! I’m sincerely hoping that I can continue practicing until I’ll be 90 years old ;-)! I very much enjoy Dynamic Yoga classes at Yogashala and have been a regular for some years now.

Elias de Valk – “Ik doe aan yoga voor mijn lijf, het moment en de inkeer”
Ik doe aan yoga voor mijn lijf, het moment en de inkeer. Yogashala docenten Chris & Anke zijn prettige docenten, ik heb het hier prima naar mijn zin!

George Siemensma – “De docenten zijn ‘pietje precies’, maar ontzettend goed”
Een burn-out en rugklachten hebben mij bij yoga gebracht. Nu helpt het mij om mijn lichaam soepel te houden. Ik kom graag naar de lessen bij Yogashala omdat Chris en Anke goede docenten zijn. Misschien soms ‘Pietje precies’, maar ontzettend goed. Ik vind het leuk om op de foto te gaan, ook wetende dat de foto’s mooi zullen worden!

Emma Westerduin – “Ze doen bij Yogashala niet aan hypes en het maakt niet uit hoe je eruit ziet”
Yoga helpt mij om dicht bij mijzelf te komen. Om te werken aan en met mijn lichaam en daardoor een diepere connectie ermee te vinden. Het is voor mij een rustpunt in mijn leven. Mijn moeder heeft mij bij Yogashala geïntroduceerd. Ik vind het fijn hier omdat het om jezelf gaat. Ze doen niet aan hypes van ‘namasté’ en het maakt hier ook niet uit hoe je eruit ziet!

Véronique Mars – “I’ve tried nearly every yoga class in Den Haag, I stayed with Chris and Anke”
I have done yoga for so many years, mainly to find my balance. It helps me to be in harmony. I’ve tried nearly every yoga class in Den Haag and since I found Yogashala, I stayed with Chris and Anke. They perfect provide what I like; variety and what I expect from a yoga school. I practiced yoga in London, Nice and Amsterdam but Yogashala for me is home – my yoga home!

Monica Laurens – “Anke maakt yoga begrijpelijk en aards”
Yoga klopt voor mij! En in Ashtanga Yoga zit meer dan voldoende uitdaging; ik houd van de variatie die deze vorm van yoga biedt. Ik volg al jaren bij Yogashala lessen, groepslessen en privé, omdat ik kieskeurig ben! Anke ‘de-mystifies’ yoga voor mij, zij maakt het begrijpelijk, aards en zodoende kan ik leren begrijpen waar het over gaat. Zij kan je goed uitleggen waar een houding om gaat en welke techniek(en) helpen om de houding met meer gemak te doen. Haar benadering doet mij geloven dat ik het kan en ik zie nu al zo lang dat er vooruitgang is! Ik ga graag op de foto omdat de Yogashala docenten zo o.a. de vruchten van hun werk kunnen zien.